“Ne yazık ki hayatta herkesin sahip olamayacağı şeyler var ve harika parfümler de bunlardan biri” demiş ünlü moda ikonu Diana Vreeland. Onun adını taşıyan parfüm serisi, Vreeland’ın anılarından oluşan birer hazine sandığı gibi adeta.

Diana Vreeland, modanın sınırlarını zorlayan bir ikon. Kariyerine Harper’s Bazaar dergisinde Moda Editörü olarak başlayan Vreeland, daha sonra New York’ta bulunan Vogue dergisinde Genel Yayın Yönetmeni oldu. 1989 yılında aramızdan ayrılan Diana Vreeland, 20. yüzyılın en büyük moda ikonlarından biri sayılmaktadır. “Modanın imparatoriçesi” olarakanılır. Moda dünyasında ayrı bir yere sahiptir. Çünkü moda dünyasında orjinaldi, vizyonerdi. Moda Editörlüğü onunla birlikte başlamıştır. Bu meslek, onun yirmi altı yıllık Harper’s Bazaar tecrübesinden sonra icat edildi diye anılır. Diana Vreeland Parfümleri, kendisinin teatral, renkli, güvenli, zeki ve eğlenceli kişiliğini yansıtan bir parfüm koleksiyonu. Bayan Vreeland’ın hayatı ilham kaynağı malzemelerle dolu: moda fotoğrafları, gezdiği şehirler, gittiği ülkeler, izlediği gösteriler, satın aldığı nesneler ve kumaşlar… Anılardan oluşan bu hazine sandığı, parfüm koleksiyonunun tasarımında hatırı sayılır bir esin kaynağı oldu.

ABSOLUTELY VITAL

KOKU: Lüks Sandal Ağacı ve Çiçeksi

Yves Cassar tarafından yaratılan Absolutely Vital, Fransız Rivierasında bulunan Grasse kasabasındaki IFF-LMR’ın yüksek kaliteli doğal içerikleriyle, Bayan Vreeland’ın Hindistan ve sandal ağacı tutkusuna birhediye niteliğinde hazırlandı.

PERFECTLY MARVELOUS

KOKU: Cesur, Şehvetli ve Çiçeksi

Celine Barel, BayanVreeland’ın “Tutku yoksa, yakmıyorsa, yanmıyorsa, yaşanmış sayılmaz!” sözünden yola çıkarak Perfectly Marvelous parfümünü yarattı. Sonuç, gösterişli birYasemin buketine eşlik eden kırmızı sandal ağacı reçinesi ve kırmızı biber tanelerinin unutulmaz birlikteliği oldu.

EXTRAVAGANCE RUSSE

KOKU: Cesur ve Oryantal

Clement Gavarry tarafından yaratılan Extravagance Russe, Bayan Vreeland’ın oryantalizme olan düşkünlüğüne bir övgü niteliğinde. Parfümcülükte kutsal ve mistik özellikleriyle bilinen kehribarı başrole yerleştiren bu parfüm, dünya koku hafızasının en derinlerine iniyor, kehribarın orijinal kodlarını modern bir yapıyla yeniden yorumluyor.

SIMPLY DIVINE

KOKU: Işıltılı Sümbülteber

Clement Gavarry tarafından tasarlanan Simply Divine, ikonik sümbülteber çiçeğinin benzersiz güzelliği ve sofistikasyonuna adandı. Bu parfüm, tatlı sümbülteber nektarını özgün bir şekilde ezilmiş yeşil yaprak tazeliği ve eser miktarmuskatla buluşturuyor.

OUTRAGEOUSLY VIBRANT

KOKU: Akılda Kalan Siyah Frenk Üzümü ve Silhat

Carlos Benaim’in tasarladığı Outrageously Vibrant, gurme özellikleri taşıyan kırmızı bir Eau de Parfüm için yapılan iki yıllık bir çalışmanın ürünü. Klasik limonsu yapıyı beklenmedik bir sürpriz yaparakfrenk üzümü özüyle birleştiren korkusuz ve dinamik bir parfüm.

SMASHINGLY BRILLIANT

KOKU: Taze ve Belirgin Limonsu

Clement Gavarry’nin yarattığı Smashingly Brilliant, Bayan Vreeland’ın Kapri adasına olan aşkından esinlenildi. Tezatları bir oyuna dönüştüren parfüm, limonsu notaların ağız sulandıran tazeliğini derinlik katan bir arka planla birleştiriyor. Limon Yağı ve Calabria Bergamot Yağının yakıcı özelliğini ballıbabagillerden verbena, fesleğen ve ardıç meyvesinin aromatik notalarıyla zenginleştiriyor.

DARINGLY DIFFERENT

KOKU: Cezbeden Zambak ve Öd Ağacı (Oud)

Pascal Gaurin tarafından tasarlanan Daringly Different, Bayan Vreeland’ın Orta Doğu tutkusundan, orta doğunun ışıklarından, renklerinden ve kokularından esinlenildi. Tunus ve Fas sürekli seyahat ettiği ülkeler olduğu için kaftanı batıya getirip Vogue sayfalarında dünyaca tanınmasını sağlayan da yine Bayan Vreeland’dı. Bu benzersiz kompozisyon, zambağın cömert çiçeksi zarafetini klasik parfüme yeni biryorum katarak kartal ağacının çekiciliğiyle birleştiriyor.

DEVASTATINGLY CHIC

KOKU: Baharatsı Karanfil

Carlos Benaimbu parfümü, kadınları karanfil çiçeğinin modern zarafeti ve sofistikasyonuyla yeniden tanıştırmak için tasarladı. Karanfil ve pembe biberin klasik formülünde beklenmedik bir sürpriz yaparak bu modern parfümü yarattı. Işıltılı üst notalarda mandalina ve pembe biber kıvılcımlar saçıyor.

VIVACIOUSLY BOLD

KOKU: Şımarık Kabe Samanı

Carlos Benaim’in en son tasarladığı bu parfümde, hemen ayırt edilebilen Kabe Samanı, limonsu özlerin hayat dolu kokteylinde buluşuyor. Greyfurt, limon ve bergamot eser miktarda biberle sürpriz yapıyor.