Hayatınızda en Az Bir Kere Uyumanız Gereken Muhteşem Bir Kaya Oteli: GAMİRASU CAVE

Hayatınızda en Az Bir Kere Uyumanız Gereken Muhteşem Bir Kaya Oteli: GAMİRASU CAVE

1999 yılında bölgenin ilk kaya otellerinden biri olarak hizmete açılan, özenle restore ve dizayn edilmiş 35 adet mağara odadan oluşan Gamirasu Otel, Kapadokya’ nın kalbi Ürgüp yakınlarında, Ayvalı Köyü’nde size dinlendirici bir tatil vadediyor.

Bizans döneminde inziva manastırı olarak kullanılan Gamirasu Otel, bölgede yaklaşık 5 bin yıldır süregelen tinsel maneviyattan uzaklaşmadan, el değmemiş birköyün içerisinde misafirlerine şaşılası güzellikte bir doğa, huzur ve modern bir konfor sunmaktadır.

Otelin bir bölümü, 1000 yıl öncesine kadar Hristiyan Rahipler tarafından kullanılmıştır. Kapadokya bölgesinde, bünyesinde 11. yy’dan kalma Bizans Ortadoks Kilisesi barındıran tek oteldir. Şimdi de manastırın mutfağı bizim mutfağımız, yemek yedikleri yer ise bizim yemek salonumuzdur. Odalarımızdan bazıları ise o zamanlar rahiplerin inzivaya çekildikleri hücrelerdir.

2010 yılında hizmete açılan açık yüzme havuzumuz Kapadokya’daki Roma havuzlarından esinlenilerek tasarlanmıştır. Nedeni ise Gamirasu Otel’in bulunduğu yerde 2. yy’da Romalılar’ın da yaşamış olduğu delillerine ulaşıldığı için, bu dönemi yansıtan antik Roma havuzu mimarisinde tasarlanmıştır.

Havuzumuz 74 m2 alana sahip, yerden ısıtma sistemi ile çalışan, 1.40 m derinliğinde, içerisinde özel çocuk bölümü barındıran, vadi manzarasına hakim ve 1000 yıllık bizans harabelerini seyrederek keyifle dinlenebileceğiniz ve günün yorgunluğunu atabileceğiniz birhavuzdur.